Καλέστε μας: 6938131202
Βρείτε μας:
Ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων

Ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων

Από την εποχή της Μάρλεν Ντίτριχ με τα φρύδια-υπονοούμενο ή την εποχή που η Μπρουκ Σιλντς έκανε επανάσταση με τα πυκνά δασώδη φρύδια της στη Γαλάζια Λίμνη, φτάσαμε στο σήμερα, όπου τα όσο-πρέπει-πυκνά τόξα της Μέγκαν Φοξ και τα υπέροχα επιμήκη φρύδια της Νάταλι Πόρτμαν έχουν δημιουργήσει νέα σχολή στο θέμα.
Το ζητούμενο τώρα είναι καλοσχηματισμένα πυκνά φρύδια, με τέλεια γεωμετρία, όπου καμία τρίχα δεν πετάει, αλλά και καμιά δεν λείπει. Έτσι κάπως, ανακαλύψαμε το τατουάζ φρυδιών, δηλαδή το μόνιμο μακιγιάζ, που τελικά δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πήγε να λύσει. Με αυτήν τη μέθοδο, η μελάνη εισχωρούσε σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος (στο χόριο), με αποτέλεσμα να έχουμε άσχημους αποχρωματισμούς ή απλωμένο σκούρο χρώμα, που έκανε κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά, δίνοντας στο φρύδι το εφέ του πασαλειμμένου μαρκαδόρου.
Η νέα μέθοδος «τρίχα-τρίχα» έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα και πολλά άλλα που έχουν δημιουργήσει το χρόνιο «βγάλε-βγάλε» με το τσιμπιδάκι, η ίδια η φύση ή διάφορες ασθένειες.

Τι είναι η μέθοδος «τρίχα-τρίχα»;

Πρόκειται για μια μέθοδο με 100% φυσικό αποτέλεσμαχωρίς το άγχος του μόνιμου τατουάζ, από το οποίο ξέρουμε ότι δύσκολα μπορούμε να απαλλαγούμε. Χάρη στις νέες εξελιγμένες τεχνικές και τεχνολογίες όπως το «microblading» ή τα μηχανήματα νέας γενιάς με «HD» βελόνες (3 φορές πιο λεπτές από τα συμβατά μηχανήματα κοσμητικού τατουάζ), ζωγραφίζονται λεπτές τρίχες, με κρυστάλλινη ευκρίνεια και τρισδιάστατο εφέ, που δίνει βάθος. Μάλιστα, σε περιπτώσεις (όπως μετά από χημειοθεραπεία ή αλωπεκίαση) όπου απουσιάζει τελείως το φρύδι, ζωγραφίζεται ακόμη και το χνούδι. Έτσι, πετυχαίνουμε όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια, τόσο ρεαλιστικά, που ορκίζεσαι ότι μπορείς να τα χαϊδέψεις.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Έχει διάρκεια 1-3 χρόνια,
 ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος. Σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου, θολώνει μέχρι να πάρει την τελική μορφή απαλής σκιάς. Σε αυτήν τη φάση, είτε επιλέγουμε να το ανανεώσουμε με μία συνεδρία συντήρησης και να φέρουμε πίσω στη ζωή τις τριχούλες είτε το αφήνουμε να εξαφανιστεί οριστικά! Όπως και να έχει, είναι Win-Win!

 

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται η μέθοδος «τρίχα-τρίχα»

 • Αν έχουμε κενά στα φρύδια. Επίσης αν έχουμε αραιά ή κακοσχηματισμένα φρύδια.
 • Αν δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά απλώς θέλουμε να αποκτήσουμε τα τέλεια φρύδια που θα αναδείξουν το πρόσωπό μας.
 • Αν το φυσικό χρώμα των φρυδιών μας, χρειάζεται ενίσχυση.
 • Αν έχουμε αφύσικο αποτέλεσμα (πολύ έντονα φρύδια, ζωγραφισμένα σαν με μαρκαδόρο), συνέπεια μιας παλιότερης κακής εφαρμογής μόνιμου τατουάζ.
 • Αν έχουμε χάσει τα φρύδια μας από κάποια ασθένεια, όπως αλωπεκίαση.
 • Αν κάνουμε χημειοθεραπεία, ειδικά πριν αρχίσουν να πέφτουν οι τρίχες. Έχει εξακριβωθεί πως κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, η μελάνη απορροφάται τέλεια από το δέρμα κι έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν συνιστάται το ημι-μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

 • Όταν η ενδιαφερόμενη είναι έγκυος.
 • Αν θηλάζει, θα πρέπει να περάσουν 4 ώρες πριν τον επόμενο θηλασμό).
 • Όταν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για θρομβοφιλία ή αιματολογικές διαταραχές, π.χ., υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Όταν η ενδιαφερόμενη πάσχει από πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας (χρειάζεται συνδυαστικά αντιβιοτική αγωγή από γιατρό πριν την εφαρμογή του τατουάζ).
 • Όταν υπάρχουν μη ελεγχόμενα αυτοάνοσα νοσήματα ή διαβήτης, π.χ., ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, μυοπάθεια (χρειάζεται η άδεια του θεράποντος ιατρού).
 • Ο θυρεοειδής και η χρήση αντικαταθλιπτικών ή αντισυλληπτικών δεν μας απαγορεύει την εφαρμογή κοσμητικού τατουάζ.
 • Όταν υπάρχει ιστορικό ή τάση για ουλώδη ιστό, ή χηλοειδή.
 • Όταν γίνεται χρήση αντιβιοτικών, ο οργανισμός μας αποβάλλει την μελάνη σε μεγάλο ποσοστό.
 • Όταν η ενδιαφερόμενη έχει πολύ λιπαρό δέρμα με διεσταλμένους πόρους και τραχύ δέρμα. Tο τατουάζ αποχρωματίζεται πολύ σύντομα και έχει την τάση να απλώνει, άρα οι τριχούλες γίνονται τριχιά και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά φυσικό είναι.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πάρουμε τη απόφαση να κάνουμε ένα τατουάζ φρυδιών

 • Πριν πάρετε την απόφαση, πρέπει να είστε 100% σίγουρη. Αν -έστω και μία στις χίλιες- δεν σας αρέσει το σχήμα που σας προτείνουν ή έχετε αμφιβολίες για την ικανότητα της τεχνίτριας/η που θα σας το εφαρμόσει, απλώς αναβάλετε το ραντεβού σας.
 • Ζητήστε να δείτε επουλωμένα αποτελέσματα τατουάζ από την τεχνίτρια ή από την επαγγελματική της σελίδα, ειδικά σε εφαρμογές τρίχα-τρίχα, για να βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες δεν γίνονται «ένα» μετά από 2 μήνες .
 • Πρέπει να είστε απόλυτα υγιής για τα δικά σας δεδομένα όταν θα κάνετε την εφαρμογή.
 • Βεβαιωθείτε ότι η τεχνίτρια/ης θα σας δώσει να συμπληρώσετε μια σχετική φόρμα ιατρικού ιστορικού για να είστε σίγουρες ότι μια τέτοια πράξη δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε σχέση με κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχετε και να μην γνωρίζετε ότι μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα ή ακόμα και την υγεία σας.
 • Μην καταναλώσετε αλκοόλ ένα με δύο 24ωρα πριν την εφαρμογή, όχι καφέ, ενεργειακά ποτά, τσάι και αναψυκτικά ή παυσίπονα που περιέχουν καφεΐνη. Έτσι θα εξασφαλίσετε καλύτερα αποτελέσματα. Η καφεΐνη αραιώνει το αίμα μας. Έτσι μια μικρή απώλεια αίματος στην διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να αποβάλει μεγάλο ποσοστό μελάνης.

Add Comment